Με ελάχιστα υλικά και σε χρόνο μηδέν, μπορείτε να παρασκευάσετε μια σπανακόπιτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
600 γρ σπανάκι κατεψυγμένο
200 γρ πράσο
200 γρ φρέσκο κρεμμύδι
1/2 ματσάκι άνιθο
1 κιλό αλεύρι καλαμποκιού
1 κιλό γιαούρτι αγελάδας
3 αυγά
1 ποτήρι ζεστό νερό
1 φλυτζάνι καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
250 γρ φέτα
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο λάδι το σπανάκι , το πράσο , το κρεμμύδι και τον άνιθο ελαφρά μέχρι να μαραθούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι το λάδι , τα αυγά , το αλάτι , το πιπέρι και την φέτα. Ανακατεύουμε το αλεύρι καλαμποκιού με το βραστό νερό.
Στη συνέχεια στο ίδιο μπολ ρίχνουμε μέσα το μίγμα με το γιαούρτι και τέλος το μίγμα με το σπανάκι και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Απλώνουμε σε αλευρωμένο ταψί το μίγμα και ψήνουμε στους 190 C για 30 λεπτά περίπου.