skip to Main Content
Καθαρίστε το σπίτι σας γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά

Η Άνοιξη είναι εδώ. Η φύση ανθίζει και ανανεώνεται και είναι η κατάλληλη στιγμή να φέρετε την ίδια φρεσκάδα μέσα στο σπίτι σας. Ξεκινάει λοιπόν η ανοιξιάτικη φασίνα. Οι δουλειές που πρέπει να γίνουν είναι πολλές, όμως δεν υπάρχει λόγος να αγχωθείτε. Με σωστή οργάνωση και μεθοδικότητα θα καταφέρετε να τελειώσετε γρήγορα και χωρίς να νιώσετε ιδιαίτερη κούραση.

Προγραμματίστε τις εργασίες σας

Δεν χρειάζεται να γίνουν όλες οι δουλειές μέσα σε μία ημέρα. Προγραμματίστε τις σύμφωνα με τον χρόνο που διαθέτετε και με μια λογική σειρά ώστε να μην χρειαστεί να ασχοληθείτε και δεύτερη φορά με το ίδιο αντικείμενο.

Εξοπλιστείτε με όλα τα απαραίτητα σύνεργα

Προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα και συγκεντρώστε τα σε ένα σημείο. Απορρυπαντικά, απορροφητικά πανιά, σκούπα, σφουγγαρίστρα, φτερό ξεσκονίσματος, γάντια κ.λπ..

Cleaning equipment

Καθαρίστε τους εξωτερικούς χώρους

Πρώτα από όλα πρέπει να ασχοληθείτε με τον καθαρισμό των εξωτερικών χώρων. Σκουπίστε και σφουγγαρίστε επιμελώς την αυλή και τα μπαλκόνια για να αποφύγετε τη μεταφορά σκόνης και βρωμιάς στο εσωτερικό του σπιτιού καθώς θα μπαινοβγαίνετε.

Συγυρίστε και απαλλαγείτε από τα περιττά αντικείμενα

Προτού ξεκινήσετε το καθάρισμα κάντε πρώτα ένα καλό συγύρισμα και πετάξτε ή ανακυκλώστε τα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πια. Έτσι θα κάνετε τον καθαρισμό πολύ πιο εύκολο και γρήγορο.

Ξεκινήστε από τον βαθύ καθαρισμό των ηλεκτρικών σας συσκευών

Κάποιες ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά τόσο για λόγους υγιεινής, όσο και για να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία τους. Η ανοιξιάτικη φασίνα είναι μια καλή ευκαιρία για αυτό.

Ξεκινήστε με το ψυγείο. Αδειάστε το και βγάλτε το από την πρίζα. Τραβήξτε το, καθαρίστε το εξωτερικά, σκουπίστε και σφουγγαρίστε από κάτω. Στη συνέχεια αφαιρέστε όλα τα αποσπώμενα μέρη σαπουνίστε τα, σκουπίστε τα και τοποθετήστε τα ξανά στη συσκευή. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα για να μην μείνουν για πολλή ώρα τα τρόφιμα εκτός ψυγείου. Μη ξεχάσετε στο τέλος να τοποθετήσετε σε ένα ράφι ένα φλιτζάνι με αλεσμένο ελληνικό καφέ ή μαγειρική σόδα για να απορροφά τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Συνεχίστε με τον καθαρισμό του πλυντηρίου ρούχων και πιάτων. Πλύντε τα φίλτρα τους και εκτελέστε από έναν κύκλο πλυσίματος σε υψηλή θερμοκρασία, χωρίς φορτίο, χρησιμοποιώντας ειδικά προϊόντα καθαρισμού αντί για απορρυπαντικό.

Σειρά έχει ο φούρνος. Αφαιρέστε τα πλαϊνά στηρίγματα για τις σχάρες και καθαρίστε τον φούρνο σας με ειδικό καθαριστικό.

Τέλος, καθαρίστε τα φίλτρα των κλιματιστικών σας, πριν τα θέσετε σε λειτουργία ψύξης.

Cleaning the fridge

 Καθαρίστε τα δυσπρόσιτα σημεία

Αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες οικιακές δουλειές, ευτυχώς όμως δεν χρειάζεται να γίνεται συχνά. Μία με δύο φορές τον χρόνο αρκούν. Ξεσκονίστε λοιπόν τον χώρο πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας, από το σύνθετο, από τις ντουλάπες και στρώστε χαρτιά ή εφημερίδες για να αποφύγετε τη συσσώρευση σκόνης στις επιφάνειες. Έτσι την επόμενη φορά αντικαθιστώντας απλά τις εφημερίδες θα τελειώσετε πιο γρήγορα.

Ασχοληθείτε με ένα δωμάτιο την φορά

Οι παλιές νοικοκυρές συνήθιζαν να καθαρίζουν όλο το σπίτι μαζί. Σήμερα όμως που ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ περιορισμένος, είναι προτιμότερο να ολοκληρώσετε την καθαριότητα σε ένα δωμάτιο πριν προχωρήσετε στο επόμενο.

Ο βασικός κανόνας για τη σειρά καθαρισμού είναι, πρώτα να κάνετε τα τζάμια και τα κουφώματα, έπειτα να ξεσκονίσετε και να καθαρίσετε όλα τα ψηλά σημεία όπως φωτιστικά και ψηλά ράφια, μετά τα χαμηλότερα, όπως τραπέζια και χαμηλά ράφια. Για το τέλος αφήστε το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα.

Κάντε απολύμανση

Τα είδη υγιεινής του μπάνιου και οι επιφάνειες της κουζίνας που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, όπως ο νεροχύτης  και ο πάγκος της κουζίνας χρειάζονται συχνή απολύμανση.

Πέρα λοιπόν από τον τακτικό καθαρισμό του μπάνιου, μην παραλείπετε να ψεκάζετε καθημερινά το χείλος και το εσωτερικό της λεκάνης με απολυμαντικό υγρό ή με διάλυμα χλωρίνης και νερού.

Το ίδιο ισχύει και για τις επιφάνειες της κουζίνας, με τη διαφορά ότι αυτές πρέπει να τις ξεπλύνετε σχολαστικά πριν ακουμπήσετε πάνω τους τρόφιμα.

Συχνή απολύμανση όμως χρειάζονται αντικείμενα και επιφάνειες που ενώ τα χρησιμοποιούμε συνέχεια, συνήθως ξεχνάμε να τα καθαρίζουμε. Τέτοια αντικείμενα είναι το κινητό και το σταθερό μας τηλέφωνο, το τάμπλετ, το λάπτοπ, το τηλεκοντρόλ και επιφάνειες όπως τα χερούλια των πορτών και των ηλεκτρικών συσκευών (ψυγείο, φούρνος κ.λπ.). Ένα πέρασμα με ένα πανάκι νοτισμένο σε απολυμαντικό υγρό ή με ένα υγρό απολυμαντικό μαντηλάκι αρκεί.

Cleaning a laptop

Απαλλαγείτε από τα ακάρεα της σκόνης

Η οικιακή σκόνη και τα ακάρεα είναι επιβαρυντικοί παράγοντες για το αναπνευστικό μας. Η συγκέντρωσή τους είναι πολύ μεγάλη στα στρώματα ύπνου, στα μαξιλάρια, στα παπλώματα και στις ταπετσαρίες των επίπλων. Για αυτό, μη ξεχνάτε να τινάζετε όλα τα κλινοσκεπάσματα στον καθαρό αέρα και να περνάτε συχνά τα στρώματα και τα σταθερά μέρη του καναπέ σας με ηλεκτρική σκούπα.

Cleaning sofa

Να θυμάστε πως όλα τα απορρυπαντικά και τον εξοπλισμό που χρειάζεστε για τον καθαρισμό και την απολύμανση του σπιτιού σας θα τα βρείτε στο ΟΚ! Anytime market της γειτονιάς σας.

Το convenience store που εμπιστεύεστε, τηρεί όλους τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του Π.Ο.Υ.,  για να είστε ασφαλείς καθώς κάνετε τα ψώνια σας. Επιπλέον, σας διευκολύνει με το διευρυμένο του ωράριο, αφού παραμένει ανοιχτό κάθε μέρα από τις 8 π.μ. έως τις 11 μ.μ

Σχετικά άρθρα:

Back To Top
OK! Markets