skip to Main Content
Κολοκυθοκεφτέδες με σως γιαουρτιού

Το ταπεινό κολοκύθι, συνδυασμένο με τα κατάλληλα υλικά, δημιουργεί μοναδικές  μοναδικές γεύσεις και εναλλακτικά πιάτα που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

3 κολοκύθια

100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα

1/2 ματσάκι Άνηθο

2 Αυγά

1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2πρζ μοσχοκάρυδο

Αλάτι – Πιπέρι

Για την σως:

1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες

Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

2 κ.σ Ελαιόλαδο

2πρέζες καπνιστή πάπρικα

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Καίμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από τον χυλό . Όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά , τους γυρνάμε και από την άλλη. Τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.

Για την σως : Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το λάδι , τον άνηθο , την καπνιστή πάπρικα , αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε μαζί με τους κολοκυθοκεφτέδες.

Back To Top