Τα ρεβίθια δεν συνδυάζονται μόνο με ψάρι. Σε πολλές χώρες, κυρίως της Ασίας, τρώγονται φανατικά μαζί με κοτόπουλο. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα καταλάβετε το γιατί.
Υλικά:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
1 κ.γ πάπρικα
2 κ.γ κουρκουμάς
1 ματσάκι μαϊντανος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι κόριανδρο ψιλοκομμένο
Χυμός από ένα λεμόνι
Αλάτι , Πιπέρι Ελαιόλαδο
1 κυβό ζωμό κότας
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε δυο φλυτζάνια νερό και ρίχνουμε μέσα τον κύβο. Τσιγαρίζουμε σε ένα σκεύος με καπάκι το κοτόπουλο . Το βάζουμε σε ένα πιάτο.Προσθέτουμε λάδι στο σκεύος και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε την πάπρικα , τον κουρκουμά και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε . Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό τα ρεβίθια(που έχουμε μουλιάσει απο το προηγούμενο βράδυ) , λεμόνι , πιπέρι και αλάτι . Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μισοσκεπασμένο για 40 λεπτά περίπου.Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω