skip to Main Content
Κοτόπουλο με ρεβίθια

Τα ρεβίθια δεν συνδυάζονται μόνο με ψάρι. Σε πολλές χώρες, κυρίως της Ασίας, τρώγονται φανατικά μαζί με κοτόπουλο. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα καταλάβετε το γιατί.

Υλικά:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες

1 κ.γ πάπρικα

2 κ.γ κουρκουμάς

1 ματσάκι μαϊντανος ψιλοκομμένος

1/2 ματσάκι κόριανδρο ψιλοκομμένο

Χυμός από ένα λεμόνι

Αλάτι , Πιπέρι Ελαιόλαδο

1 κυβό ζωμό κότας

 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε δυο φλυτζάνια νερό και ρίχνουμε μέσα τον κύβο. Τσιγαρίζουμε σε ένα σκεύος με καπάκι το κοτόπουλο . Το βάζουμε σε ένα πιάτο.Προσθέτουμε λάδι στο σκεύος και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε την πάπρικα , τον κουρκουμά και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε . Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό τα ρεβίθια(που έχουμε μουλιάσει απο το προηγούμενο βράδυ) , λεμόνι , πιπέρι και αλάτι . Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μισοσκεπασμένο για 40 λεπτά περίπου.Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω

Back To Top