skip to Main Content
Πως θα διατηρήσετε το σπίτι ζεστό κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Ο χειμώνας κάνει σιγά σιγά την εμφάνιση του και οι πρώτες κρύες μέρες και νύχτες είναι γεγονός.  Η ανάγκη για θέρμανση είναι πια αναπόφευκτη, μπορείτε όμως με μερικές απλές ιδέες να ζεστάνετε το σπίτι σας, χωρίς επιπλέον κόστος και να δημιουργήσετε ένα χώρο γεμάτο θαλπωρή όπου θα μπορείτε να ξεκουράζεστε και να χαλαρώνετε.

Ελέγξτε τις πόρτες και τα παράθυρα

Οι πόρτες και τα παράθυρα ενός σπιτιού χάνουν ένα σημαντικό μέρος θερμότητας, ειδικά αν δεν διαθέτουν την κατάλληλη θερμομόνωση. Μια εύκολη λύση είναι να κολλήσετε πάνω τους μια ειδική θερμομονωτική ταινία και επίσης να τοποθετήσετε στην πόρτα το ειδικό στοπ αέρα που αποτρέπει τον κρύο αέρα να μπει στο σπίτι. Παράλληλα μπορείτε να κλείνετε και την εσωτερική πόρτα το βράδυ που κοιμάστε, ώστε να εγκλωβίζεται η ζέστη μέσα στο δωμάτιο.

Χρησιμοποιήστε «έξυπνα» το καλοριφέρ

Η συντήρηση του καλοριφέρ είναι μια διαδικασία που καλό είναι να γίνει άμεσα. Εξαερώστε τα σώματα με το ειδικό κλειδάκι ώστε να αποδίδουν στο μέγιστο βαθμό και χρησιμοποιήστε ένα θερμοστάτη για να ορίσετε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία για όλη την ημέρα, περίπου στους 20 βαθμούς, ανάλογα βέβαια με την περιοχή που βρίσκεστε, ώστε να δημιουργηθεί μια άνετη ατμόσφαιρα. Επίσης μπορείτε να ρυθμίσετε τον θερμοστάτη να ανεβάζει λίγο την θερμοκρασία το βράδυ, για πιο ευχάριστο ύπνο.

Καλό είναι να μην τοποθετείτε αντικείμενα πάνω στα καλοριφέρ γιατί μειώνεται η απόδοσή τους και να μην τα χρησιμοποιείτε για να στεγνώνετε ρούχα γιατί έτσι δημιουργείται υγρασία στο σπίτι.

Τέλος, ένα κόλπο που χρησιμοποιούν οι «παλιότεροι» είναι να τοποθετήσετε αλουμινόχαρτο πίσω από τα καλοριφέρ που βρίσκονται σε εξωτερικούς τοίχους. Με αυτό τον τρόπο η ζέστη θα αντανακλά πάνω και θα επιστρέφει στο χώρο.

Κλείστε την καμινάδα

Αν έχετε τζάκι αλλά δεν το χρησιμοποιείτε συχνά, θυμηθείτε ότι το κρύο μπορεί να μπει στο σπίτι από το πορτάκι της καμινάδας, οπότε καλό θα ήταν να το κλείσετε.

Στρώστε χαλιά

Το στρώσιμο των χαλιών είναι μια διαδικασία που προκαλεί πονοκέφαλο στις νοικοκυρές, αλλά δημιουργεί μια ατμόσφαιρα θαλπωρής και ηρεμίας μέσα στο σπίτι. Στρώστε χαλιά, μοκέτες και πατάκια για να μειώσετε την απώλεια θερμότητας από το δάπεδο και να μπορείτε να περπατάτε άνετα μέσα στο σπίτι χωρίς να κρυώνετε.

Τοποθετήστε τα έπιπλά σας σωστά      

Η στρατηγική τοποθέτηση των επίπλων στο χώρο του σπιτιού έχει μεγάλη σημασία αν θέλετε να διατηρήσετε το σπίτι ζεστό. Αν κάποιο μεγάλο έπιπλο ή καναπές βρίσκεται κοντά σε σώμα θέρμανσης, καλό θα ήταν να το μετακινήσετε για να μην μπλοκάρεται η ζέστη σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Με μια απλή αλλαγή στη διαρρύθμιση μπορείτε να έχετε μεγάλα οφέλη.

Αλλάξτε ριχτάρια και μαξιλάρια

Αλλάξτε το ριχτάρι του καναπέ και τα μαξιλάρια με χειμερινά που έχουν πιο χοντρά και ζεστά υφάσματα και χρησιμοποιήστε μαλακές κουβέρτες όταν κάθεστε στον καναπέ.  Έτσι το σπίτι θα μοιάζει πιο ζεστό και φιλόξενο τις μέρες που η θερμοκρασία θα είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Χρησιμοποιήστε τις κουρτίνες με έξυπνο τρόπο

Τοποθετήστε κουρτίνες με βαριά υφάσματα όπως βελούδο ή βαμβακερό με φόδρα και χρησιμοποίησέ τες με τον πλέον αποδοτικό τρόπο. Τις ώρες που ο ήλιος βλέπει το σπίτι ανοίξτε τις κουρτίνες και τα παντζούρια για μειωθεί η υγρασία και να ζεσταθεί το εσωτερικό του σπιτιού από τις αχτίδες του ηλίου. Τις νυχτερινές ώρες κλείστε τα παντζούρια και τραβήξτε τις κουρτίνες για να «παγιδεύσετε» μέσα την θερμότητα και να δημιουργήσετε ένα τείχος προστασίας από το κρύο.

Ξεκινήστε τη μαγειρική

Ένας έξυπνος τρόπος να ζεσταθεί το σπίτι το χειμώνα είναι η μαγειρική. Εκτός από την απόλαυση που προσφέρει ένα καλό σπιτικό φαγητό ή γλυκό, η ατμόσφαιρα θα ζεσταθεί από τις υψηλές θερμοκρασίες του φούρνου και των εστιών.

Ανάψτε κεριά

Το φως των κεριών έχει την ιδιότητα να μας χαλαρώνει και να φέρνει γαλήνη και ευεξία στο σπίτι.  Τοποθετήστε κεριά σε ένα ασφαλές σημείο, μακριά από μικρά παιδιά και κατοικίδια και ανάψτε τα για να απολαύσετε μια ήρεμη και ρομαντική ατμόσφαιρα.

Με μερικές μικρές αλλαγές στο σπίτι και στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να το θωρακίσετε από το κρύο και να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς ώστε να περάσει ο χειμώνας ευχάριστα.

heat

Μην ξεχνάτε ότι το ΟΚ! Anytime Market της γειτονιάς σας βρίσκεται πάντα κοντά σας, ακόμα και τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Το convenience store που εμπιστεύεστε, τηρεί όλους τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του Π.Ο.Υ.,  για να είστε ασφαλείς καθώς κάνετε τα ψώνια σας. Επιπλέον, σας διευκολύνει με το διευρυμένο του ωράριο, αφού παραμένει ανοιχτό κάθε μέρα από τις 8 π.μ. έως τις 11 μ.μ

Back To Top
OK! Markets