skip to Main Content
Σολομός με σάλτσα μελιού και μουστάρδας

Ο σολομός είναι ένα ψάρι με υψηλή διατροφική αξία. Τον βρίσκουμε στην αγορά είτε νωπό είτε κατεψυγμένο, κομμένο σε φιλέτα.  Μαγειρεύεται πολύ εύκολα και το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να τον γυρίσουμε με προσοχή κατά το ψήσιμο για να μην διαλυθεί καθώς και να μην τον παραψήσουμε γιατί θα χάσει την τρυφεράδα του.

Η πρότασή μας είναι πολύ απλή, απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια και σχεδόν καθόλου γνώσεις μαγειρικής.

Υλικά

Για τον σολομό

4 φιλέτα σολομού

Ελαιόλαδο

Αλάτι,

Πιπέρι

Για τη σάλτσα

3 κουταλιές σούπας μέλι

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

5 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή

2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ψήσιμο

Βρέχουμε με λίγο λάδι τον πάτο ενός αντικολλητικού τηγανιού και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις κάψει, απλώνουμε στο τηγάνι τα φιλέτα με την πέτσα προς τα κάτω (αν έχουν πέτσα).

Ψήνουμε για 5 λεπτά και μετά τα γυρίζουμε. Πιθανόν η πέτσα να  ξεκολλήσει, οπότε την αφαιρούμε.

Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά από την άλλη μεριά.

Όταν από το κέντρο του φιλέτου  χαθεί το έντονο σομόν χρώμα και έχει γίνει απαλό ροζ, το φιλέτο είναι έτοιμο.

Παρασκευή σάλτσας

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε με μούλτι ή ραβδομπέντερ.

Σερβίρουμε το κάθε φιλέτο σολομού με ένα μικρό μπολάκι σάλτσας.

Back To Top