skip to Main Content
Ριζότο με μανιτάρια και σαφράν

Ένα από τα πιο λαχταριστά και χορταστικά πιάτα που μπορεί κανείς να απολαύσει είναι ένα καλοφτιαγμένο ριζότο. Τρώγεται είτε ως συνοδευτικό είτε ως κύριο πιάτο. Εμείς προτείνουμε μια νόστιμη και αρωματική εκδοχή με μανιτάρια και σαφράν.

Υλικά

250 γραμμάρια ρύζι για Ριζότο ή Καρολίνα

400 γραμμάρια μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα

1200ml ζωμό κότας

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελάδας

½ ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί

3 κλωναράκια σαφράν

1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια

Αλάτι

Πιπέρι

Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Παρμεζάνα τριμμένη ή πεκορίνο τριμμένο

 

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό βαθύ σκεύος, σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι και αρκετό ζωμό μέχρι να καλυφθούν εντελώς τα υλικά.

Προσθέτουμε το αλάτι, λίγο πιπέρι και το σαφράν.

Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει το ρύζι και μέχρι να απορροφήσει τον ζωμό.

Μόλις δούμε ότι το ρύζι έχει απορροφήσει όλο το υγρό, προσθέτουμε συμπλήρωμα μέχρι και πάλι να καλυφθούν τα υλικά.  Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι, σε 15 λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε πλατύ πιάτο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.

Back To Top
OK! Markets