skip to Main Content
Ομελέτα με σπαράγγια

Τα σπαράγγια, είτε είναι άγρια είτε καλλιεργήσιμα, είναι πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό και μπορούμε να τα καταναλώσουμε με διάφορους τρόπους. Ένας από τους πιο απολαυστικούς είναι να τα ενσωματώσουμε σε μια ομελέτα.

Υλικά ανά ατομικό πιάτο

2 αυγά

8 σπαράγγια καλλιεργήσιμα (το τρυφερό τους μέρος) ή 15 σπαράγγια άγρια

1 ντομάτα σε φέτες ή 4 ντοματίνια

Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο σε ροδέλες

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο περίπου όση ένα πλατύ πιάτο φαγητού, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στη φωτιά.

Ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και τα ντοματίνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Χτυπάμε τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι, ανεβάζοντας τη φωτιά στη μέση περίπου.

Μετά από 2-3 λεπτά, ελέγχουμε με μια σπάτουλα αν είναι έτοιμο το κάτω μέρος, και αν έχει ροδίσει τη γυρίζουμε και συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά.

Back To Top
OK! Markets