skip to Main Content
Σπίτι ζεστό, σπίτι γιορτινό. Πώς θα πετύχετε την τέλεια εορταστική ατμόσφαιρα

Ποιος είπε ότι για να περάσετε αξέχαστες γιορτές χρειάζεται να ταξιδέψετε στο εξωτερικό ή να αλλάξετε τον χρόνο σε κάποιο λαμπερό ρεβεγιόν;

Ένα νοσταλγικό τραγούδι του 1954, λέει : «There is no place like home for the holidays». Φέτος, αυτοί οι εγκάρδιοι στίχοι έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία. Εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου, κάθε οικογένεια, μικρή ή μεγάλη, καλείται να περάσει τις γιορτές, μέσα στο σπίτι.

Η ζεστή, γιορτινή, γεμάτη θαλπωρή ατμόσφαιρα, είναι φέτος ακόμα πιο σημαντική και σε αυτό το πλαίσιο, εμείς θα σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για να δημιουργήσετε την ιδανική για τη δική σας οικογένεια.

Διατηρήστε το σπίτι σας ζεστό

Περνώντας πλέον τις περισσότερες ώρες στο σπίτι, θα γεννηθεί η ανάγκη εξασφάλισης καθαρής και ζεστής ατμόσφαιρας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Για να το πετύχουμε, θα πρέπει να διατηρούμε καθαρό τον αέρα του σπιτιού και να φροντίζουμε ώστε να διατηρείται μέσα στον χώρο μια ευχάριστη θερμοκρασία.

Ο εξαερισμός του σπιτιού είναι πολύ σημαντικός, ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε μέσα όλοι μαζί. Για αυτό, δύο με τρεις φορές την ημέρα θα πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να δημιουργείται ρεύμα και να ανανεώνεται ο αέρας. Αν κάνει πολύ κρύο και δε θέλετε να χαθεί η θερμοκρασία του εσωτερικού αέρα, ανοίξτε μόνο κατά τις ώρες της ημέρας που έξω κάνει λιγότερο κρύο, π.χ. το μεσημέρι ή επενδύστε σε έναν καθαριστή αέρα, που θα σας εξασφαλίζει συνεχώς καθαρό και αποστειρωμένο αέρα χωρίς να χρειάζεται να αερίζετε τον χώρο επηρεάζοντας έτσι τη θερμοκρασία του.

Πολλές φορές, σημειώνεται απώλεια θέρμανσης από τα παράθυρα και τις χαραμάδες, για αυτό πριν την έλευση των μεγάλων κρύων θα πρέπει οι χαραμάδες να έχουν μονωθεί. Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχουν ώρες ηλιοφάνειας, εκμεταλλευτείτε τις, τραβώντας τις κουρτίνες και αφήνοντας τον χώρο να ζεσταθεί από τις ακτίνες του ήλιου. Αντίθετα, μόλις πέσει το σκοτάδι, κλείστε τις κουρτίνες και τα παντζούρια, για να εγκλωβίσετε μέσα στον χώρο σας τη θερμότητα, που σε μεγάλο βαθμό διαφεύγει από τα τζάμια των παραθύρων.

Τα χαλιά ομορφαίνουν τον χώρο και δίνουν χρώμα και χαρακτηριστικό στιλ σε κάθε δωμάτιο. Από την άλλη, ζεσταίνουν το δάπεδο και επιτρέπουν την άνετη βάδιση στο σπίτι ακόμα και με τα πέλματα. Για να πετύχετε τη μέγιστη θερμική μόνωση του δαπέδου, τοποθετήστε παχιά χαλιά από άκρη σε άκρη, ή έστω σε όλες τις επιφάνειες που πατιούνται. Σημαντικό είναι επίσης να καλύπτονται τα σημεία μπροστά από τις πολυθρόνες, τους καναπέδες και τα κρεβάτια.

Armchair carpett

Στολίστε τον χώρο σας δημιουργικά

Ο στολισμός του σπιτιού για τις γιορτές αλλάζει τη διάθεση και αποτελεί ορόσημο στην εορταστική περίοδο. Η  διαδικασία είναι άκρως απολαυστική για την οικογένεια και ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Πρακτικές συμβουλές

Πριν ξεκινήσετε, συγκεντρώστε όλα τα στολίδια και αποφασίστε πού θα μπει το καθένα. Ελέγξτε αν υπάρχουν ελλείψεις ή αν χρειάζεται να αντικαταστήσετε κάποια παλιά στολίδια. Σημειώστε τις ανάγκες σας και ξεκινήστε τις αγορές σας.

Ο τρόπος που θα στολίσετε το σπίτι σας εξαρτάται κυρίως από το γούστο σας. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Ωστόσο θα ήταν χρήσιμο να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές πάνω σε πρακτικά ζητήματα:

 • Επιλέξτε τη διάσταση του χριστουγεννιάτικου δέντρου προσεκτικά. Μετρήστε τον χώρο που θα το τοποθετήσετε και προσθέστε στις μετρήσεις μισό μέτρο περιμετρικά, και ένα μέτρο στο ύψος. Ζητήστε από το κατάστημα να σας δείξει το δέντρο στημένο. Πολλές φορές δεν δίνουμε σημασία στον όγκο του δέντρου, παρά μόνο στο ύψος, με αποτέλεσμα όταν το στήνουμε να μην χωράει ή να μην ταιριάζει στον χώρο μας.
 • Τοποθετήστε το δέντρο μακριά από εστίες θέρμανσης ή το τζάκι, για να αποφύγετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
 • Επιλέξτε λαμπιόνια καλής ποιότητας, έστω και αν χρειαστεί να τα πληρώσετε λίγο ακριβότερα. Μη ξεχνάτε να τα απενεργοποιείτε τη νύχτα ή όταν λείπετε από το σπίτι.
 • Αν έχετε κατοικίδιο, δέστε τον κορμό του δέντρου με σχοινί σε κάποια σταθερή επιφάνεια και αποφύγετε να τοποθετήσετε τα εύθραυστα στολίδια στα χαμηλά κλαδιά.
 • Για τον στολισμό των εξωτερικών χώρων επιλέξτε τις κατάλληλες μονωμένες συσκευές.

Christmas scenery at home

Δημιουργικές ιδέες για τον εορταστικό στολισμό

Ίσως κάποια στιγμή νιώσουμε την ανάγκη να ανανεώσουμε τον στολισμό τους σπιτιού μας. Όμως αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει μονομιάς, κυρίως λόγω κόστους. Προτείνουμε λοιπόν μερικές ιδέες που θα βοηθήσουν στην εύκολη και οικονομική ανανέωση του στολισμού:

 • Αλλάξτε χρώμα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Αγοράστε από ένα χρωματοπωλείο ειδικό σπρέι και βάψτε το δέντρο σας σε όποιο χρώμα θέλετε. Εντυπωσιακές επιλογές είναι το ασημί, το χρυσαφί και το λευκό.
 • Δώστε άλλη προοπτική στα παλιά σας στολίδια. Σίγουρα θα έχετε στολίδια της μαμάς σας ή ακόμα και της γιαγιάς σας που ενώ έχουν χάσει τη λάμψη τους, δεν θέλετε να τα πετάξετε γιατί έχουν συναισθηματική αξία για εσάς. Προτείνουμε λοιπόν να συγκεντρώσετε όλα τα παλιά στολίδια (μπάλες, αστεράκια, κ.λπ.) και να φτιάξετε μια ρετρό σύνθεση σε ένα πλατύ καλάθι ή πιατέλα, τοποθετώντας ανάμεσά τους κεριά, ποτ πουρί ή υφάσματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να στολίσετε αποκλειστικά με αυτά τα στολίδια ένα δεύτερο μικρό δεντράκι, στην κουζίνα, στο υπνοδωμάτιο ή ακόμα και στο γραφείο.
 • Στολίστε το σπίτι με χριστουγεννιάτικα μαξιλάρια. Αγοράστε κατάλληλες σε μέγεθος μαξιλαροθήκες και ντύστε τα μαξιλάρια του καναπέ σας χριστουγεννιάτικα. Συμπληρωματικά, μπορείτε να ρίξετε στο πάτωμα ή κοντά στο τζάκι, μαξιλάρες με ζεστά χρώματα ή εορταστικά σχέδια.
 • Χρησιμοποιήστε αρωματικά κεριά. Τα κεριά εκτός από την γιορτινή τους εμφάνιση, αρωματίζουν τον χώρο και ενισχύουν την εορταστική ατμόσφαιρα. Επιλέξτε κεριά με αρώματα πορτοκαλιού, κανέλλας, γαρύφαλλου και ο χώρος σας αμέσως θα αποκτήσει μια νοσταλγική essence Χριστουγέννων.
 • Δημιουργείστε φωτεινές γωνιές. Αν σας περισσεύουν λαμπιόνια, βάλτε τα μέσα σε ένα μεγάλο βάζο και τοποθετήστε το σε μια γωνία, σε ένα ράφι ή πάνω σε ένα τραπεζάκι. Συνδέστε τα με την πρίζα και χαρείτε το άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
 • Τοποθετήστε εορταστικές λεπτομέρειες σε κάθε σημείο του σπιτιού. Επειδή δεν περνάτε όλο τον χρόνο σας στο καθιστικό, δημιουργείστε γιορτινή ατμόσφαιρα και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού. Στρώστε ένα χριστουγεννιάτικο τραπεζομάντηλο στην κουζίνα και χρησιμοποιήστε κούπες και πετσέτες με εορταστικά σχέδια. Τοποθετήστε στο παιδικό δωμάτιο λούτρινα κουκλάκια με ταράνδους και ξωτικά, ντύστε το πάπλωμα με μια παπλωματοθήκη με γιορτινά σχέδια, στολίστε ακόμα και το μπάνιο με μια εορταστική κουρτίνα.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε δίνοντάς σας πρακτικές και δημιουργικές συμβουλές για μια ευχάριστη, εορταστική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας.

Μην ξεχνάτε πως το λαμπρότερο στολίδι είναι το χαμόγελο και η καλή σας διάθεση. Καλές γιορτές !

Christmas bedroom

Το convenience store που εμπιστεύεστε, τηρεί όλους τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του Π.Ο.Υ.,  για να είστε ασφαλείς καθώς κάνετε τα ψώνια σας. Επιπλέον, σας διευκολύνει με το διευρυμένο του ωράριο, αφού παραμένει ανοιχτό κάθε μέρα από τις 8 π.μ. έως τις 11 μ.μ

 

 

Back To Top
OK! Markets