skip to Main Content
5 συνταγές της στιγμής με βάση τα αυγά

Τα αυγά είναι ένα δώρο της φύσης στον άνθρωπο. Από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξής μας και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, το αυγό είναι μια εξαιρετική διατροφική επιλογή, αφού περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη. Είναι μια υπερτροφή με πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό και ταυτόχρονα είναι τόσο ευέλικτα που μπορείτε να τα μαγειρέψετε κάθε στιγμή της ημέρας σε ελάχιστο χρόνο. Ας δούμε μερικές γρήγορες και νόστιμες συνταγές που μπορείτε να τα απολαύσετε:

Ομελέτα με τυρί

Μια αφράτη ομελέτα είναι πάντα μια εύκολη λύση για ένα γρήγορα και χορταστικό γεύμα.

Υλικά

6 αυγά

250 γρ. τυρί (όποιο προτιμάτε)

4 κ.σ ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

Χτυπήστε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και προσθέστε το τυρί της αρεσκείας σας τριμμένο ή σε μικρά κομματάκια. Ρίξτε το λάδι στο τηγάνι, αφήστε να κάψει καλά και προσθέστε το μείγμα. Ψήστε για 3-4 λεπτά και αναποδογυρίστε για να ψηθεί λίγα λεπτά και από την άλλη πλευρά.

Extra tip: Μερικές κουταλιές της σούπας γάλα μέσα στο μείγμα σας, θα βοηθήσουν την ομελέτα να γίνει αφράτη

Αυγά ποσέ   

Για ένα γευστικό πρωινό ή σνακ τα αυγά ποσέ με το λευκό ασπράδι και τον κρεμώδη κρόκο είναι μια συνταγή που θα λατρέψετε.

Υλικά

3 αυγά

9 κ.σ. λευκό ξύδι

1 φύλλο δάφνης

1 κ.σ αλάτι

λίγο πιπέρι

Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις αρχίζει να βράζει, ρίξτε μέσα 4 κ.σ ξύδι, αλάτι, πιπέρι και το φύλλο δάφνης. Σε ένα μπολ ρίξτε τα αυγά μαζί με 5 κ.σ. ξύδι και αφήστε για 2 λεπτά. Με το σύρμα χειρός ανακατέψτε το νερό που σιγοβράζει στην κατσαρόλα και δημιουργήστε μια δίνη στο εσωτερικό της. Ρίξτε μέσα ένα ένα τα αυγά και αφήστε για 4 λεπτά. Αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα, βάλτε τα σε μπολ με παγωμένο νερό και έπειτα σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Κατόπιν, τοποθετήστε τα σε πυρίμαχα ατομικά φορμάκια και ψήστε τα για ένα λεπτό στο γκριλ.

Σάντουιτς με αυγό

Ένα χορταστικό και δυναμωτικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.

Υλικά

1 αυγό

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

2 κ.γ ελαιόλαδο

1 φέτα κίτρινο τυρί

2 φέτες ψωμί

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ταυτόχρονα χτυπήστε το αυγό με το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξτε το αυγό στο τηγάνι, βάλτε το τυρί στη μέση και τυλίξτε το αυγό πάνω από το τυρί. Βάλτε την ομελέτα πάνω στη μια φέτα ψωμιού και σκεπάστε με την άλλη.

Αυγά μάτια με σάλτσα από ντοματίνια

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα, με θρεπτικά συστατικά ιδανικό και για βραδινό.

4 αυγά

400 γρ. ντοματίνια

2-3 μικρά κομμάτια λουκάνικο

100 γρ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά

λίγο βασιλικό

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το λουκάνικο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνετε τα ντοματίνια, το αλάτι , το πιπέρι και το μισό βασιλικό και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε πυρίμαχο σκεύος και σπάζετε μέσα εκεί τα αυγά. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά και σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο βασικό.

Βραστά αυγά σαλάτα

Μια συνταγή για τους λάτρεις των βραστών αυγών που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

4 αυγά

4 κ.σ μουστάρδα

4 κ.σ μαγιονέζα

4 κ.σ γιαούρτι

Ραπανάκι

Μαρούλι

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

κρουτόν

κάσιους

Βράστε τα αυγά 8-10 λεπτά, κόψτε τα σε κομμάτια και βάλτε τα μέσα σε ένα μπολ μαζί με το μαρούλι, το ραπανάκι, τα κάσιους και τα κρουτόν. Αναμείξτε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Όποια συνταγή κι αν επιλέξτε, τα αυγά είναι μια πραγματικά θαυμάσια τροφή, νόστιμα και υγιεινά και μπορείτε να τα μαγειρέψετε σε λίγα μόλις λεπτά και να εξασφαλίσετε ένα θρεπτικό γεύμα για όλους άμεσα και χωρίς κόπο.

Back To Top