skip to Main Content
Γιατί να προτιμήσετε για το παιδί σας γάλατα και γιαούρτια ειδικά μελετημένα για νήπια;

Η μητρότητα περιλαμβάνει ένα σωρό ερωτήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπες οι μητέρες. Ένα από αυτά είναι η επιλογή γάλατος και γιαουρτιού για τα νήπια και είναι μια σημαντική απόφαση αφού το γάλα παραμένει πάντα η βάση στη διατροφή του παιδιού.

Οι ανάγκες των παιδιών είναι διαφορετικές από εκείνες των ενηλίκων και για αυτό η διατροφή τους χρειάζεται διαφορετικές αναλογίες σε θρεπτικά συστατικά. Έτσι ένα ειδικά σχεδιασμένο παιδικό γάλα ή γιαούρτι μπορεί να συμβάλλει καλύτερα στην κάλυψη των αναγκών του αρκεί βέβαια να συνδυαστεί με μια συνολική σωστή διατροφή.

Οφέλη από το παιδικό γάλα

Οι διαφορές που έχει ένα παιδικό γάλα σε σχέση με το απλό αγελαδινό είναι μεγάλες. Κάθε παιδί, από τη βρεφική του ηλικία έχει ανάγκη από μεταλλικά στοιχεία, όπως είναι ο σίδηρος που βοηθά στην ομαλή πνευματική ανάπτυξη και την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Το μητρικό γάλα καλύπτει κάθε βρέφος στην ημερήσια συνιστάμενη ποσότητα σιδήρου, αλλά στη νηπιακή ηλικία οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες και απαιτείται ένα ειδικά σχεδιασμένο παιδικό γάλα για να τις καλύψει.

Επίσης, τα ειδικά σχεδιασμένα παιδικά γάλατα είναι πλούσια σε βιταμίνη D. Η κύρια πηγή πρόσληψης βιταμίνης D είναι η έκθεση στον ήλιο και στις σύγχρονες κοινωνίες τα παιδιά παρουσιάζουν ανεπάρκεια στη συγκεκριμένη βιταμίνη. Τα παιδικά γάλατα είναι πλούσια σε βιταμίνη D, η οποία είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου που στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί για την επιμετάλλωση των οστών, για την μυϊκή και την καρδιακή λειτουργία αλλά και για ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα.

Γιαούρτι ειδικά για παιδιά

Το γιαούρτι θεωρείται μια θρεπτική και εύπεπτη τροφή, κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και ειδικά για τα παιδιά. Τα ειδικά μελετημένα παιδικά γιαούρτια περιέχουν υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών βιολογικής αξίας, φωσφόρου, ασβεστίου, ψευδαργύρου και βιταμινών Α, Β2 και Β12 που είναι απαραίτητες για τη σωστή ανάπτυξη του οργανισμού. Παράλληλα, περιέχουν τα καλά βακτήρια και εξασφαλίζουν την σωστή λειτουργία του εντέρου, αποφεύγοντας έτσι οποιαδήποτε γαστρεντερικά προβλήματα.

Σε περίπτωση που το παιδί ταλαιπωρείται από δυσκοιλιότητα ή καούρες, η κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να το βοηθήσει σημαντικά λόγω του γαλακτικού οξέος που εμποδίζει τη ζύμωση και την απορρόφηση των τοξινών. Επίσης το παιδικό γιαούρτι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη και έτσι μπορεί να καταναλωθεί από παιδιά με δυσανεξία σε αυτή.

Τα παιδικά γάλατα και γιαούρτια είναι εμπλουτισμένα με συστατικά που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στο χτίσιμο των γερών οστών, που είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να ξεκινά από πολύ νωρίς με μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή.

Αν τα παιδί μάθει από την νηπιακή ηλικία να καταναλώνει γάλα και γιαούρτι, οι ευεργετικές δράσεις θα το ακολουθούν μακροχρόνια, αφού θα έχει μειωμένο κίνδυνο για παχυσαρκία, λιγότερους παράγοντες που προάγουν καρδιαγγειακές παθήσεις και καλύτερο μεταβολικό προφίλ ινσουλίνης που είναι καθοριστικός παράγοντας στο ζαχαρώδη διαβήτη.

Αν επιλέξετε για το νήπιό σας ένα ειδικά σχεδιασμένο γαλακτοκομικό προϊόν , θα εξασφαλίσετε μεγάλη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών χωρίς όμως πολλές θερμίδες, αφού δεν περιέχουν ζάχαρη έτσι ώστε τα παιδιά να μη παρασύρονται από γλυκιές γεύσεις και να υιοθετούν υγιείς διατροφικές συνήθειες. Γενικά τα προϊόντα γάλακτος για τα νήπια περιέχουν φρούτα και φυσικά συστατικά, χωρίς χρωστικές και πρόσθετα σάκχαρα.

Τα ειδικά μελετημένα γάλατα και γιαούρτια είναι από τα καλύτερα τρόφιμα για τα νήπια αφού τα οφέλη που τους προσφέρουν άμεσα για τη σωματική και πνευματική εξέλιξη σε συνδυασμό με την απόκτηση συνηθειών υγιεινής διατροφής, θα τα ευεργετούν για όλη τους τη ζωή.

Back To Top
OK! Markets